Naisosasto

Palokuntanaiset - tunteella ja taidolla turvallisuuden puolesta

 

Tule arki- ja paloturvallisuuden lähettilääksi! Palokuntanaisten lämminhenkisissä joukoissa opitaan uusia taitoja ja koetaan onnistumisen riemua. Palokuntanaisten tieto-taidossa perinteet ja nykyaika yhdistyvät. Palokuntanaiset – meidän kaikkien turvaksi!

Naiset osallistuvat palokunnissa kaikkiin tehtäviin. Palokuntanaiset toimivat viranomaisten apuna pelastustilanteissa ja parantavat kodin ja perheen turvallisuutta neuvonnan ja valistuksen keinoin. Monet palokuntanaiset kouluttautuvat kouluttamaan. Koulutustaitoja tarvitaan niin palokunnan omien jäsenten kuin muidenkin tahojen ohjaamisessa. Palokuntanaiset tarjoavatkin turvallisuusneuvontaa ja -koulutusta esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja muiden järjestöjen kursseilla.

Perinteistä palokuntanaisten toimintaa on ollut ja on edelleen muonitus ja muu huoltotoiminta. Nykyään mukaan "kokkisotaan" ovat tervetulleita myös pojat ja miehet. Hälytysmuonitus on nopeaa ruoka- ja juomahuoltoa suurpaloissa, onnettomuuksissa ja etsinnöissä. Joukkomuonitusta tehdään palokuntaleireillä ja erilaisissa tapahtumissa.